صاحبان آکواریوم و استخرهای ماهی بهخوبی از ضرورت وجود تور آکواریوم مطلع بوده و آن را یکی از مهمترین ابزارهای نگهداری از ماهی و سایر موجودات زنده آکواریوم میدانند. ماهی و موجودات زنده آکواریوم موجودات ظریفی هستند که بهراحتی و با کوچکترین فشار دچار آسیب میشوند به همین دلیل توصیه میکنیم تا حد توان از گرفتن و انتقال آنها خودداری نمایید.
تور آکواریوم
بسیاری از آسیبها و صدمات وارده شده به ماهیها و موجودات زنده آکواریوم در هنگام جابهجایی و نظافت آکواریوم به آنها وارد میشود. انتقال ماهی و موجودات زنده آکواریوم باعث استرس آنها شده آسیب به دم، پولک و بالههای آنها میشود.
بسیاری از افراد مبتدی برای انتقال ماهی و موجودات زنده آکواریوم از دست، کاسه و سبد استفاده میکنند که استفاده از این وسایل علاوه بر انتقال انواع بیماری باعث آسیب به آنها میشود، به همین دلیل صاحبان آکواریوم برای پیشگیری از این آسیبها از تور آکواریوم برای گرفتن و انتقال موجودات زنده آکواریوم استفاده میکنند. تور آکواریوم از وسایل ضروری برای جابهجایی موجودات زنده آکواریوم است که در طرحها، سایز و رنگهای مختلف ساخته و در بازار عرضه میشود.
انتخاب نامناسب تور علاوه بر سختی در وارد و خارج کردن آن به داخل آکواریوم باعث آسیب رسیدن به دکور، ریختن آب در محیط اطراف آکواریوم و پریدن ماهی به بیرون از تور شده و صاحب آن را مجبور به خرید مجدد تور خواهد کرد. تور آکواریوم در دو نوع تور دسته ثابت و تور دسته تلسکوپی استفاده میشود که طول نوع دسته تلسکوپی آن با کشیدن دسته آن افزایشیافته و بیشتر در آکواریومهای پلنت مورداستفاده قرار میگیرد.
موارد استفاده از تور ماهی آکواریوم
- جمعآوری غذای اضافه در آکواریوم
- خارج نمودن اجسام و ذرات معلق در آب
- جمعآوری لارو میگو و لارو پشه
- جمعکردن برگهای پوسیده روی بستر
- گرفتن ماهی، میگو و بچههای آنها
- خارج کردن جلبک
خرید تور
بسیاری از آکواریوم داران بدون توجه به ابعاد و اندازه آکواریوم خود اقدام به خرید تور آکواریوم میکنند، این افراد از اطلاعات کافی برخوردار نبوده و فارغ از اینکه خرید تور آکواریوم مانند هر وسیلهای نیاز به دانستن اصولی مانند جنس تور، اندازه سوراخهای تور، اندازه تور و دسته تور دارد اقدام به خرید تور آکواریوم پلنت کرده و به دلیل عدم کارایی مناسب پس از مدتی از استفاده از آن منصرف خواهند شد. جنس بدنه تور بایستی ضدزنگ بوده تا از زنگزدگی و ورود زنگزدگیهای آن به داخل آب آکواریوم پیشگیری کند.
جنس تور
استفاده از الیاف زبر گیر باعث گیرکردن پولک و آبشش ماهی در تور و باعث آسیب به ماهی و سایر موجودات زنده خواهد شد؛ به همین دلیل جنس تور یکی از نکات مهم در انتخاب آن است که بایستی به آن توجه ویژه نمود. آکواریوم داران حرفهای که ماهیهای گرانبهایی دارند برای گرفتن ماهی از ظرف پلاستیکی استفاده میکنند تا کمترین آسیب و استرس به آنها وارد شود.
اندازه سوراخهای تور
درحالیکه تورها شباهت بسیار زیادی به هم دارند ولی مهمترین نکته در خرید تور انتخاب تور با سوراخ مناسب بوده و سوراخهای بزرگ تور تهدیدی برای ماهیان شما محسوب میشوند. آبشش ماهی و بالههای ماهی در این سوراخها گیرکرده که خارج نمودن آنها موجب صدمات جبرانناپذیری به ماهیان میگردد.
توصیه میکنیم برای خرید تور مناسب، اندازه سوراخ تور را متناسب با نوع و اندازه موجودات آبزی خود در نظر بگیرید تا در سوراخهای آن گیر نکنند.
اندازه تور
یکی دیگر از موارد حائز اهمیت در انتخاب تور اندازه دهانه افقی تور است که معمولاً از 5 الی 25 سانتیمتر است. بسیاری فکر میکنند که هر چه اندازه تور بزرگتر باشد بهتر است ولی این تصور نادرستی است زیرا با افزایش اندازه تور، قدرت مانور تور در آب کاهشیافته و احتمال آسیب به گیاهان را افزایش میدهد.
از طرفی در صورت کوچک بودن تور، گرفتن ماهی سخت شده و با صورت افزایش سرعت و فشار به آن نیز امکان برخورد با موجودات داخل آکواریوم باعث آسیب به آنها خواهد شد. اندازه تور بایستی بهگونهای باشد که ماهی بهراحتی در آنجا شده و لبههای تور به ماهی فشار نیاورد.
ماهیهای بزرگتر به تور بزرگتری نیاز داشته و راحتی و ایمنی ماهی شما به آن بستگی دارد. در صورت کوچک بودن تور احتمال گیرکردن ماهی و پریدن آن به خارج از تور و آسیب آن وجود داشته لذا برای راحتی در انتقال ماهی توصیه میکنیم از توری استفاده کنید که حداقل 2.5 سانتیمتر از طول ماهی شما بزرگتر باشد، بنابراین اگر ماهی شما 7.5 سانتیمتر طول دارد بایستی از توری استفاده کنید که عرض آن 10 سانتیمتر یا بیشتر باشد.
دسته تور
یکی از نکاتی که در خرید تور بایستی به آن توجه نمود جنس دسته آن است تا از استحکام کافی برخوردار بوده و متناسب بهاندازه خود توان تحمل وزن ماهی را داشته باشد. علاوه بر جنس تور یکی دیگر از نکات مهم در انتخاب آن طول دسته آن است تا در هنگام استفاده از آن بهاندازه کافی بلند باشد که به کف آکواریوم رسیده و از ورود دست به داخل اب جلوگیری نماید. دسته برخی از تورها دو برابر اندازه استاندارد بوده و البته تورهایی با دستههای تلسکوپی نیز در بازار موجود است که میتوان دسته آن را براساس عمق آکواریوم تنظیم نمود.
نکاتی که باید در استفاده از تور باید مدنظر قرارداد
- توصیه میکنیم برای هر آکواریوم یک تور اختصاصی در نظر گرفته شود و از استفاده از یک تور در چند آکواریوم اجتناب نمایید زیرا امکان انتقال بیماری از آکواریوم بیمار به آکواریوم سالم بسیار زیاد خواهد بود.
- قبل از استفاده از توری و پس از استفاده از آن حتماً آن را در آبنمک یا متیلنبلو قرار داده تا ضدعفونی گردد.
با سپاس از اینکه سایت تنگیتو را برای مطالعه این مقاله انتخاب کردید